Review Masters of Rotterdam – North Sea Jazz

Het is alweer een week geleden dat Masters of Rotterdam getoond werd op de eerste verdieping van Ahoy tijdens het North Sea Jazzfestival. Bij binnenkomst viel het direct op, de witte muur met daaraan 16 meester werken van Rotterdamse schilders.

Onder de ruim 65.000 bezoekers, verdeeld over drie dagen, waren er veel geïnteresseerde die een kijkje kwamen nemen bij de Masters of Rotterdam. Het werk van Ton van Os ‘WAITING MFLF XCVII’ was samen met het werk van Ropp Schouten ‘CROSSINGS II’ erg populair.

Bezoeker: “Ik zat in de Yenisei zaal te luisteren naar de muziek toen mijn oog viel op het grote rode schilderij en ik moest er wel heen lopen!”

Alle 16 Masters waren uitgenodigd om een van de dagen een bezoek te brengen aan North Sea Jazz. Dit maakte het mogelijk dat enkele bezoekers van het festival een Master tegen het lijf liepen en hiermee in gesprek raakte. De combinatie muziek, eten én kunst maakte het weekend erg speciaal. Ook de masters waren erg tevreden over de presentatie en verscheidene aanbod dat North Sea Jazz biedt.

Field of Dreams wilt de traditie van Masters of Rotterdam voortzetten en hoopt daarom volgend jaar wederom een overzicht tentoonstelling te kunnen bewerkstelligen op de prachtlocatie binnen het North Sea Jazzfestival.

 

Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn op het festival, niet getreurd!
Van 29 juli t/m 19 augustus tonen we de Masters of Rotterdam nog éénmaal in de samenstelling zoals die op North Sea Jazz te zien was. Verdeeld over de Bob Smit Gallery en Galerie DeelenArt vindt u de werken van:

Anuli Croon, Esther Nienhuis, Ton van Os, Ropp Schouten, Ralph van Meijgaard, Burgurt Koonijnendijk, Olphaert den Otter, Marin de Jong, Niels Smits van Burgst, Wil Jansen, Eva Krause, Rosa Boomsma, Robert Daalmeijer, Donald Schenkel en Lisette Schumacher.