RC Art Fair op North Sea Jazz

In 2017 vindt de 5de editie van RC Art Fair plaats op North Sea Jazz Festival. Met vijf presentaties van hedendaagse, internationale galeries is het een mini zomer editie van de Rotterdamse kunstbeurs die jaarlijks plaatsvindt in februari.

De stands zijn voor North Sea Jazz speciaal ontwikkeld zodat bezoekers er niet alleen langs kunt lopen, maar er ook doorheen, van de ene naar de andere presentatie.

Tijdens RC Art Fair – North Sea Jazz presenteert Bob Smit gallery een solotentoonstelling van Ditty Ketting, die ook deelneemt aan de Masters of Rotterdam tentoonstelling. Wij tonen een verlengende van haar oeuvre, waarbij kleur duidelijk haar signatuur en passie is. In haar werk wordt maar heel weinig aan het toeval overgelaten, maar uiteindelijk is het toch altijd het intuïtieve oog dat bepaalt hoe het schilderij er na een lang proces van werken uit komt te zien. De schilderijen zijn zo strak dat het lijkt of het machinaal is gemaakt, maar dat is het niet als je goed kijkt naar de onregelmatigheden. Wanneer je haar werk bekijkt, en er met je neus bovenop gaat staan, ervaar je de gelaagdheid en de dichtheid van de verf.

In mei 2014 maakte Marja Sonneveld een korte aanstekelijke film waarin je als kijker ervaart hoe Ditty Ketting met behulp van haar uiterst systematische werkwijze een geometrisch abstract schilderij maakt.