Over

Masters of Rotterdam is ontstaat vanuit het idee om een erkenning en platform te creëer voor Rotterdamse Meesters. De focus ligt niet alleen bij schilderkunst, maar per tentoonstelling nemen we een kunstdiscipline of techniek als uitgangspunt/thema. Dit kan een specifieke techniek zijn zoals; beeldhouwkunst of juist een kunstvorm, bijvoorbeeld design.

De criteria voor selectie van de Rotterdamse Masters zijn o.a. een grote vakkundigheid op het gebied van het gekozen thema, een geheel eigen en herkenbaar handschrift ontwikkeld hebben en gevestigd zijn in Rotterdam. Met deze tentoonstellingen wordt vooral een eerbetoon gebracht aan hedendaagse kunstenaars die de traditie van Rotterdamse kunst uitdragen en voortzetten en laat tegelijkertijd de bijdrage zien die de stad Rotterdam biedt aan het hedendaagse kunstlandschap.

Bij iedere gelegenheid brengen we een catalogus uit, die uitgebreide informatie geeft over de geselecteerde Rotterdammer en hun kunstenaarschap. Geheel met het gepresenteerde kunstwerk en persoonlijk portret, omvangt het de tentoonstelling.

Tijdens de 6e editie van Rotterdam Contemporary Art Fair die plaats vond in het World Trade Center in Rotterdam, tijdens de Rotterdam Art Week 2017, vond de eerste editie van Masters of Rotterdam in het WTC Art Gallery plaats. Voor deze groepstentoonstelling was gekozen voor de schilderkunst; waarbij er 20 hedendaagse meester-schilders zijn geselecteerd om een overzichtstentoonstelling te presenteren. Er is een selectie gemaakt uit gerenommeerde, bekende en veelbelovende Rotterdamse kunstenaars, waardoor er een grote diversiteit aan stijlen en technieken is vertegenwoordigd. Schilders verspreid over de generaties, bekende en erkende, die de traditie van de Rotterdamse Oude Meesters weten voort te zetten.

Op North Sea Jazz festival (07-08-09 juli, AHOY Rotterdam) word er een speciale aangepaste versie van de succesvolle eerste editie Masters of Rotterdam getoond, met geselecteerd werk van 14 prominente hedendaagse Rotterdamse schilders.

Deze Rotterdamse schilders hebben toen deelgenomen; Rosa Boomsma, Anuli Croon, Robert Daalmeijer, Wil Jansen, Marin de Jong, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Koonijnendijk, Ralph van Meijgaard, Esther Nienhuis, Donald Schenkel, Ropp Schouten, Lisette Schumacher, Niels Smits van Burgst, Inge Aanstoot, Mariëlle Buitendijk, Arie van Geest, Peter Koole, Ton van Os, Ad Schouten, Simon Schrikker, John van ’t Slot, Inez Smit, Maurice Thomassen, Eveline Visser  Co Westerik.

Masters of Rotterdam wordt georganiseerd door Stiching Field of Dreams.

In 2011 is Stiching Field of Dreams (FoD) opgericht met het doel om de scheidslijnen tussen kunst, amusement en informatie te vervagen en de traditionele verhoudingen tussen high -en low culture te doorbreken. Daarnaast richt de stichting zich op het bevorderen van kunst en cultuur in al haar verschijningsvormen om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het kunstklimaat in Rotterdam en daarbuiten. Dit doet Stichting Field of Dreams door kunstbeurzen, projecten en evenementen te organiseren waarbij onder andere hedendaagse kunst, design, muziek en entertainment samenkomen om een breed publiek te bedienen.