Extra informatie programma

Meet the Masters –  Noortje Stortelder

zaterdag 28 januari 14:00 – 15:30 – Inez Smit

zaterdag 4 februari 14:00 – 15:30 – Niels Smit van de Burgst

donderdag 9 februari 11:30 – 13:00 – Inge Aanstoot

vrijdag 10 februari 11:30 – 13:00 – Eva Krause

zaterdag 11 februari 11:30 – 13:00 – Lisette Schumacher

zaterdag 18 februari 14:00 – 15:30 Ton van Os

Meet the Master is een publieke bijeenkomst waarbij u een van de masters kunt ontmoeten en in een verdiepend gesprek meer over zijn of haar werk te weten kunt komen. Na het gesprek is het mogelijk om het werk te bekijken van de andere masters in de vorm van een korte rondleiding.

 

Martine de Gelder – harpspeelster

zondag 22 januari. 16:00 – 18:00

Martine de Gelder (1992, Rotterdam) werd als klein meisje van zeven door haar moeder meegenomen naar de muziekschool om een muziekinstrument kiezen. Er was geen moment twijfel,  het harp worden. Met haar kleine harpje maakte ze veel avonturen mee, mooie optredens en reizen. Dat kleine harpje werd op haar zestiende ingeruild voor een pedaalharp, wat nog meer werelden opende met als mooiste avontuur het Ridderkerks Symphonie Orkest.

 

Benjamin Strauch – pianist

woensdag 8 februari.  20:00 – 21:00

I see my role as initiator of an encounter. My fascination is to be close to people. To communicate by playing a call – response game. Each moment demands something different from myself: not shying away from risks or feeling at home; guiding into the deepness or setting a full stop. Underneath lies the rhythm. I use rough sounds and structures to initiate the exchange and everybody is invited to contribute sounds and movements. Subtly nuanced melodic and rhythmic passages are a big pleasure for me to dive into. I am balancing between challenge and home.

Benjamin Strauch, born 1985 in Weimar, Germany, is a pianist with a fixed point in Jazz. As a soloist, in trio and interacting with other art directions. Improvisation, spontaneous response to the place, the audience and to the line up come together with a wide range of sound possibilities. His playing comes equally from experience and re-creation. As a graduate of the Rotterdam Conservatory traditional Jazz is familiar to him. Exploring complex sounds his style has clear references to the Blues as well as an undertone of Soul. Raw sounds and structures are catalysts of a reciprocal reaction between ego and echo through players and audience. Freedom communicates with the moment when people call in between, move through the space or are surprised by themselves.

 

vrijdag 10 februari.  15:30 – 16:00

W.Eichler – componist/pianist

Walther Eichler (1987) componist/pianist studeerde af, als docent muziek, op het Koninklijk conservatorium in Den Haag in 2014. Momenteel is hij werkzaam als muziekdocent, en houd hij zich in zijn vrije tijd bezig met het schrijven, spelen en uitbrengen van muziek onder de naam W. Eichler
Ondanks een affiniteit met vele stijlen en diverse interesses is en blijft klassieke muziek de bindende factor in al zijn werk, en zijn de klanken van romantici en impressionisten goed terug te horen in zijn muziek.
Naast het componeren van piano stukken, is W. Eichler onderdeel van de psychedelische rock band ‘The Mutations’, werkt hij samen met soul zangeres ‘AliaZ’ componeert hij soundtracks voor theater voorstellingen en niet bestaande, zelf verzonnen, films met zijn broer Diether Eichler als ‘The Eichler Brothers’.

 

 

Classic Young Masters Wim Verschuren – pianist

vrijdag 10 februari. – 19:30 – 19:40 – 20:00 – 20:10 – 20:30 – 20:40

Wim Verschuren (1997) studeert piano bij Stéphane de May aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Op jonge leeftijd toonde hij al interesse in muziek en speelde hij blokfluit. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen bij muziekschool ‘Het Muzenhuis’ in Lisse als leerling van Ruzanna Hakobjan. Op 12-jarige leeftijd vervolgde hij zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Wim Verschuren was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. Met het Orkest van Utrecht trad hij op als solist tijdens de uitvoering van het ’Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns. In april 2015 werd Wim geselecteerd voor de Meesterproef van de Classic Young Masters en werd daarmee laureaat van deze stichting. In augustus 2015 werd hem tijdens het FestiVal d´Anniviers in Zwitserland de eerste prijs toegekend. In november trad hij op tijdens het radioprogramma ´Opium op 4′.

 

Scapino

zaterdag 11 februari 15:00 – 15:15  (in de WTC Mail Hall- RC Art Fair)

Titel: The Beginning
Muziek: Olafur Arnalds
Danseres: Maya Roest
Choreograaf: Mischa van Leeuwen

 

Book of Eli 

zaterdag 11 februari 19:00 – 20:00

Book of Eli is het gezelschap rondom frontvrouw Aileigh Awad. De donkere folk met dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieën zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele toetsen, voor een warm en intens geluid.

Tijdens huiskamer- en kasteelconcerten gebeurt er altijd iets bijzonders tussen de band, het publiek en de muzikanten onderling. Het zijn juist deze intieme, sfeervolle optredens waarin de muziek volledig tot zijn recht komt. In januari duikt Book of Eli de analoge studio in voor de opnames van hun debuutalbum. De band kan niet wachten om het harde werk dat er de afgelopen twee jaar is verzet, te bekronen met haar eerste plaat en zich écht op de kaart te zetten bij de doelgroep die zij reeds heeft gevonden.